Yes for VEG: Kidneypapulevite

Yes for VEG -haasteen viidennellä viikolla raaka-aineena oli kidneypavut. Viime viikolla osa työpäivistä venyi ja olin muutenkin aiempaa vähemmän kotona – huomasin, etten ehtinyt tai jaksanut luoda uusia reseptejä viikolla.

Haasteen osalta menin ehkä hitusen sieltä, mistä aita on matalin. Päädyin nimittäin tekemään kidneypapulevitteen, jota olen tehnytkin jo muutamia kertoa – en tosin yli vuoteen. Loihdin kidneypapulevitereseptin pari-kolme vuotta sitten yhdelle kesän hyvinvointiretriiteistä. Tämä levite vietiin silloin melkein käsistä, joten siitä onkin muodostunut retriittien vakiolevite leipien ja siemennäkkärien päälle. Se on täysin vegaaninen, sopivasti suolainen ja sopivasti makea.

Sain viime viikolla Sugarilta testiin Urtekramin gluteenittoman kaurasämpylä jauhoseoksen, jota halusin kokeilla heti viikonloppuna. Vaikka en ollut ihan heti vakuuttunut taikinan koostumuksesta yli 12 tunnin kohottamisen jälkeen, uuni teki tehtävänsä ja sämpylöistä tuli tosi hyviä! Kidneypapulevite sopi loistavasti näiden kanssa.👌🏼

Kidneypapulevite_resepti

Kidneypapulevite

Valmistusaika n. 10 min

Raaka-aineet

1 prk kidneypapuja
½ punasipuli
½ paprika
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Valuta ja huuhtele kidneypavut siivilässä.
  2. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Sekoita hyvin niin, että tahnasta tulee tasainen massa.
  3. Tarkista maku, ja lisää aurinkokuivattuja tomaatteja, suolaa tai pippuria makusi mukaan.
  4. Aseta levite tarjoiluastiaan.
  5. Säilyy jääkaapissa 2-4 vuorokauden ajan.

-Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *