Yes for VEG: Helppo lehtikaalikeitto

Yes for VEG -haasteen kolmannella viikolla raaka-aineena oli lehtikaali – tuo lehtivihannesten rauta-, kalsium- ja proteiinipommi.

Kysyin viime viikon alussa mun IG stooreissa muiden vinkkejä lehtikaalin käyttöön, ja sainkin vastauksista kivasti lisää inspiraatiota!

Lehtikaali päätyi viime viikolla mun lautaselle useaan otteeseen. Tein lehtikaalisipsejä, käytin sitä avokaadopastan ja smootien seassa sekä omeletissa parikin kertaa. Tein myös lehtikaalikeittoa – ensimmäistä kertaa!

Teen keittoja aivan liian harvoin, joten olin aidosti innoissani uudesta reseptistä, jota pääsisin kokeilemaan. Innostusta lisäsi vielä se, että olin juuri saanut synttärilahjaksi uuden monitoimikoneen, joka pääsisi samantien testiin. Voi sitä ilon määrää! 😀 Those little things.

Lehtikaalikeitto

Valmistusaika n. 30 min

Resepti kahdelle

Raaka-aineet

150 g lehtikaalia
2 rkl luomuvoita
4 dl vettä
2 dl kaurakermaa
1,5 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
chilihiutaleita
suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Hienonna lehtikaali tai käytä valmista lehtikaalisilppua.
  2. Kuullota lehtikaali voissa kattilassa. Lisää joukkoon mausteet.
  3. Lisää kattilaan vesi ja kaurakerma. Hämmennä miedolla lämmöllä.
  4. Lisää kaurajauhot kattilaan, jatka hämmentämistä ja kiehauta.
  5. Soseuta keitto monitoimikoneessa – ja tarjoile.
  6. Voit myös halutessasi paistaa pannulla lehtikaalisipsejä ja tarjoilla ne keiton kanssa.

Lehtikaalikeitosta tuli hyvää! Jos tykkäät pinaattikeitosta, tykkäät myös mitä luultavammin lehtikaalikeitosta. Resepti on todella simppeli, joten tämän keiton teko pitäisi sujua ihan jokaiselta kotikokilta.

Aussi-vuosina lehtikaalia löytyi multa jääkaapista jatkuvasti, mutta pakko myöntää, että ennen tätä viikkoa en muista milloin viimeksi olisin ostanut sitä. Nyt kuitenkin innostuin taas niin paljon tästä super raaka-aineesta, että alan varmasti käyttää lehtikaalia useammin! Enkä yhtään ihmettele, vaikka tästä keitostakin tulisi uusi suosikkikeitto meillä kotona.☺️

-Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *