Yes for VEG -haaste

YES FOR VEG!

*veg = vegetables

Päätettiin kesälomalla poikaystävän kanssa, että toteutetaan kotona kokkaushaaste koko loppuvuoden ajan. Saattaa kuulostaa aika hurjalta, mutta idea on itseasiassa aika simppeli.

Homma alkoi siis niin, että kirjotettiin listalle ylös eri raaka-aineita (vihanneksia, juureksia, palkokasveja ja muita ruokakasveja). Tarkoituksena on arpoa listalta viikottain yksi raaka-aine, ja tästä tulee tehdä seuraavan viikon aikana ainakin yksi ateria, jota ei ole aikaisemmin itse tehnyt tai tekee hyvin harvoin. Ei siis ollenkaan paha – joka päivä on kuitenkin syötävä jotakin.

Mä oon aika innoissani tästä haasteesta, koska loppujen lopuksi sitä pyörittää aika usein niitä samoja ruokia viikosta toiseen. Nyt tulee ainakin kokeiltua paljon kaikkea uutta!

Haaste alkoi viime viikolla. Ensimmäinen raaka-aine oli kanttarelli. Tehtiin herkullista kanttarelli-brierisottoa, josta mulla ei nyt valitettavasti tule mitään materiaalia tänne blogiin , sillä en ollut lainkaan valmistautunut siihen. 😀 Idea julkisesta haasteesta nimittäin tuli vasta myöhemmin… Alkuperäinen resepti löytyi meilläkotona.fi sivuilta. Tuunailtiin sitä hieman omaan makuun sopivaksi.

Aion myös tehdä Instagramiin reseptikortteja näistä haasteen resepteistä, jotka voi helposti napata talteen kuvakaappauksella. Reseptikortit tulevat löytymään IG:n kohokohdista.

Kerroin eilen stooreissa enemmän haasteesta (löytyy nyt mun kohokohdista #yesforveg). Sieltä löytyy mm. neljän ekan viikon raaka-aineet. Nämä arvottiin listalta jo etukäteen, jotta voitaisi kaikki jo vähän ideoida tulevia viikkoja. Jos et ehdi tällä viikolla mukaan, niin osallistu, kun ehdit. Olisi siistiä nähdä teidän muidenkin tuotoksia! Laitetaan hyvä kiertämään ja inspiroidaan toinen toisiamme!

Kun teet viikon raaka-aineesta aterian ja jaat sen somessa, tägää #yesforveg sekä halutessasi mun tili @jonnahaataja, jotta voin jakaa sen uudelleen mun stooreissa.

Jonna x

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *