Luonnonkosmetiikkaa Lontoosta

Kävin reilu kuukausi sitten Lontoossa muutaman päivän reissulla tapaamassa siellä asuvaa suomalaista ystävääni. Buukkasin matkan itselleni synttärilahjaksi. Halusin löytää uutta inspiraatiota sekä vaihtaa kuulumisia kunnolla ennen kuin ystäväni ja hänen miehensä lähtevät pitkälle häämatkalle. Näin heidät edellisen kerran toukokuussa Walesissa heidän häissään, mutta viikonloppu oli tietysti melko hektinen, joten oli ihanaa päästä tapaamaan heitä vielä.

Asuin Lontoossa vajaat pari vuotta vuosina 2008-2010. Tämä kyseinen ystävä oli itseasiassa ensimmäinen ihminen, johon tutustuin siellä. Siitä lähtien olen käynyt Lontoossa aina tasaisin väliajoin moikkaamassa häntä ja muita kavereitani sekä fiilistelemässä suurkaupunkitunnelmaa.

Yksi matkan tavoitteista oli tutustua minulle tuntemattomiin luonnonkosmetiikkabrändeihin. Minulla on aina ollut hyvä iho, mutta parin-kolmen vuoden sisään ihoni on alkanut oireilemaan, joten olen alkanut panostaa ihonhoitooni entistä enemmän.

Olin itseasiassa vasta 1,5 vuotta sitten elämäni ensimmäistä kertaa kasvohoidossa. Kävin Natural Goods Companylla ihanassa probioottisessa Esse kasvohoidossa, jossa kuulin, että mulla on hieman couperoottinen iho eli ihoni on herkkä ja se oireilee korostuneina pintaverisuonina ja punoituksena. Se saattaa olla perinnöllistä, mutta siihen ovat todennäköisesti vaikuttaneet myös aurinko ja talvipakkaset.

Esse kasvohoito oli erittäin hemmotteleva ja ihoni tuntui samettisen pehmeältä sen jälkeen. Siitä lähtien olen yrittänyt pitää ihostani erityisen hyvää huolta ja pyrkinyt siirtymään lähes täysin luonnonkosmetiikkaan sekä tietysti pitänyt huolta siitä, että suojaan kasvoni aina kunnolla auringolta ja kylmältä viimalta.

Shoppailupäivä: ihanaa luonnonkosmetiikkaa etsimässä

Ennen Lontooseen lähtöä tein pientä taustatyötä ja selvitin, mistä löytäisin luonnonkosmetiikkaa. Olin Gatwickin lentokentällä perjantaina aamulla klo 9 aikaan. Otin sieltä junan ja vein matkalaukkuni ystäväni työpaikalle lähelle Bankin tubeasemaan. Suuntasin sieltä suoraan Tottenham Court Roadille.

Ensimmäinen pysähdykseni oli Fresh -myymälä lähellä Shaftesbury Avenueta. En itseasiassa suunnitellut meneväni sinne, mutta oli kiva kuitenkin käydä pistäytymässä. Sain todella hyvää asiakaspalvelua ja löysin itselleni sopivan tuotteen. Hankin hoitavan ja kiinteyttävän Black Tea Firming Overnight Mask -yövoiteen.

Fresh UK London

Hauska laboratorionurkka Fresh -myymälässä

Löysin pian Neal’s Yardille, jossa Neal’s Yard Remedies sijiatsee.

Neal’s Yard Remedies on yksi Englannin vanhimmista luonnonkosmetiikkayrityksistä.  He haluavat tarjota mahdollisimman luonnonmukaisia, luomuviljellyistä raaka-aineista valmistettuja tuotteita.

Hiljattain mulle kävi ilmi, että NYR -tuotteita saa myös Suomesta esimerksi jolie.fi verkkokaupasta. Olen sen verran vähän aikaa vasta asunut täällä, joten en ihan tarkkalleen edes tiedä, mitä kaikkea täältä nykyään saa.

Liikkeessä oli ihana tunnelma ja erittäin miellyttävä ja rauhoittava eteeristen öljyjen tuoksu. Olisi voinut ostaa sieltä vaikka mitä, mutta päätin pysyä maltillisena. Päädyin ostamaan sheaa ja ruusunmarjaa sisältävän huulirasvan sekä käsilaukkuun sopivasti pujahtavan Melissa käsivoiteen.

Neal's Yard London
Neal's Yard Remedies

Neal’s Yard Remedies -myymälässä oli ihanan rauhallinen tunnelma

Neal’s Yardin vieressä oli eko-kampaamo, jonka näyteikkunasta bongasin John Masters Organics -tuotteita. Käytiin niitä jonkin aikaa viime vuonna, joten kävin katsomassa, jos löytäsin joitakin ihania hoitavia tuotteita karheisiin hiuksiini. Mulla on luonnonkihara hiustyyppi, joka on kuiva ja kähertyvä. Sain täältäkin erittäin hyvää asiakaspalvelua ja löysin kevyesti sitruksisen tuoksuisen hoitoaineen (joka oli jo ennestään tuttu mulle) sekä Dry hair nourishment & defrizzer -öljyn, joka auttaisi saamaan hiukseni aisoihin. Sitä voi käyttää kuumuuden suojana ennen hiusten kuivausta ja hiusten suoristamista.

John Master's Organics tuotteita ekokampaamon ikkunassa

John Masters Organics -tuotteita eko-kampaamon ikkunassa

Palasin takaisin Tottenham Court Roadille ja jatkoin  matkaa Oxford Circukselle päin. Halusin mennä tutustumaan Liberty London -tavaratalon valikoimaan.

Löysin sieltä ihania tuotemerkkejä, mutta eniten huomioni kiinnityi australialaiseen Frank Bodyyn. Frank Body on ollut mulle tuttu jo muutaman vuoden ajan Instagramista, mutta en jostain syystä ole ikinä hankkinut tuotteita aiemmin. Pidän heidän tyylistä tehdä viestintää ja pakkauksetkin ovat tyylikkään tyttömäiset. Ostin Frank Bodyn Glow kasvonaamion ja Cacao Coffee vartalokuorintapakkauksen.

Liberty tavaratalo Lontoossa

Liberty tavaratalo Lontoossa

Yllämainittujen löytöjen lisäksi tein vielä vähän vaate- ja kenkäostoksia Oxford Streetillä. Loput Lontoon matkasta menikin sitten ystäväni seurassa ja muissa tunnelmissa. Olimme mm. lauantaina Camdenissa brunssilla ja pyörimme marketeilla. Sunnuntaina suuntasimme itä-Lontooseen Brick Lanelle päin. Maanantaina tein vielä viimeiset ostokset ennen kuin palasin takaisin kotiin.

Tuotteet testissä

Fresh Black Tea Firming Overnight Mask

Black Tea Firming Overnight Mask

Tämä yövoide tuoksuu ihanan raikkaalta ja on erittäin hoitavan tuntuinen iholla. Siinä on mustaa teetä, karhunvatukkaa, litsin siementä ja belle de nuit kukkaisuutetta. Se lupaa nostaa ja kiinteyttää kasvoja yön aikana, mutta totta puhuakseni en kyllä osaa sanoa sen todellista tehoa. Varsinkin nyt kun ilmat viilenevät ja mun täytyy pitää ihoni kosteutettuna aion kyllä jatkaa tuotteen käyttöä.

Shea Nut & Rosehip Orhanic Lip Formula

Olen jo ehkä hieman addiktoitunut tähän huulirasvaan! Huuleni rohtuivat aika pahasti pari viikkoa sitten syksyn ensimmäisinä oikeasti viileinä päivinä, mutta tämä ihana huulirasva hoisi huuleni parissa päivässä. Rasva tuoksuu kevyesti sitruksiselle ja ruusunmarjalle. Se todella on hoitava ja ihanan pehmeän tuntuinen huulilla, suosittelen!

Melisa Hand Cream

Tykkään tästä pienestä pakkauksesta, mutta pakko myöntää, että sitruunamelissan tuoksu on vähän liian vahva makuuni. En näköjään ihan tajunnut sitä ostaessani tuotetta. Olen yrittänyt käyttää voidetta (ja aionkin tietysti käyttää sen loppuun), mutta tästä ei ole syntynyt suosikkiani. Pidän enemmän pehmeämmistä ja miedommista tuoksuista.

Citrus & Neroli Detangler

Vaikka tässäkin sitruksen tuoksu tulee hieman läpi, se on paljon miedompi kuin NYR -käsivoiteessa. Tämä on itseasiassa aika ihana hoitoaine. Sen voi pestä pois tai jättää hiuksiin pesun jälkeen. Kuivat hiukseni kaipaavat hoitavia aineita, joten käytän sitä niin märkiin kuin kuiviinkin hiuksiin päivittäin. Se jättää hiukseni ihanan pehmeiksi. Hoitoaine sopii hyvin kuiville ja helposti takkuuntuville hiuksille.  78% hoitoaineesta on luonnonmukaisia raaka-aineita.

Dry Hair Nourishment & Defrizzer

Tästäkin on tullut yksi suosikeistani! Laitan sitä yleensä muutaman tipan hiuksiini ennen hiusten kuivausta tai suoristamista. Saatan käyttää sitä myös kesken päivän, jos hiukseni näyttävät sähköisiltä. Pullo on pieni, joten se mahtuu täydellisesti mukaan myös käsilaukkuun. Öljyssä on ihania laventelin, rosmariinin ja seetripuun tuoksuja.

Glow Mask

Tätä suositellaan käytettävän kahdesti viikossa, mutta voisin käyttää sitä päivittäin! Olen ihastunut sen tuoksuun ja koostumukseen. Siinä on mm. sheavoita, kaakaovoita, kookosöljyä, kahviuutetta ja avokaadoöljyä. Se itseasissa tuoksuu niin hyvälle, että en ihmettelisi, jos sitä menisi vahingossa suuhuni. Voide levitetään kasvoille ja naamio jätetään iholle 5 minuutiksi. Se tuntuu pehmeältä ja ihanan hoitavalta. Naamion jälkeen ihoni näyttää virkeämmältä ja kirkkaammaalta.

Cacao Coffee Scrub

Kun levitin tätä iholleni, tuntui kuin olisin kylpenyt suklaassa. Ah, anytime! Kuorintavoidetta levitetään koko vartalolle ja jätetään iholle 3 minuutiksi. Kuorinnan jälkeen ihoni tuntui superpehmeältä , samettiselta ja kuultavalta.

Pakkauksen takana lukee: ”Warning: contents smell like cake and boys may fight over you like you’re the last slice” 😀 Niin kuin mainitsin aiemmin, tykkään todella heidän leikittelevästä tyylistä tehdä viestintää. He ovat mielestäni onnistuneet todella hyvin brändäyksessä ja tuotteetkin ovat aivan ihania!

***

Oletko jo nähnyt I Love Me -messujen lippuarvonnan instatililläni? Käy kurkkaamassa tähän blogipostaukseen liittyvä Instagram-postaus ja osallistu arvontaan! I Love Me -messut järjestetään Helsingissä 19.-21.10.

Jonna xx

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *