Ihana Outflow – hyvinvointiviikonloppu Inkoon saaristossa

Ihana Outflow hyvinvointiviikonloppu

Kuvittele hyvinvointiviikonloppu täysihoidolla… voit vain rentoutua, ottaa aikaa itsellesi, harrastaa joogaa ja liikuntaa, syödä terveellistä kasvisruokaa, uida, käydä saunassa sekä tutustua uusiin inspiroiviin ja mielenkiintoisiin ihmisiin.

Järjestin kesällä kaksi Ihana Outflow -viikonloppua yhdessä joogaopettaja Virva Rantasen kanssa, jossa kaikki yllämainittu oli mahdollista. Järjestimme kesällä 2017 ensimmäisen hyvinvointiviikonlopun ja tämän kesän Ihana Outflow -tapahtumat olivat sille jatkoa.

Hyvinvointiviikonloppujen ja -tapahtumien järjestäminen oli ollut pitkäaikainen haaveeni. Australiassa asuessani haaveilin vastaavanlaisen tapahtuman järjestämisestä Balilla. Olen jo vuonna 2014 lähetellyt ystävilleni Facebookissa viestiä mahdollisesta kiinnostuksesta, mutta osuvaa hetkeä ei ole vielä tullut. Kun Virva otti yhteyttä viime vuonna yhteisten jooga- ja hyvinvointiviikonloppujen järjestämisestä Inkoon saaristossa, olin samantien mukana!

Viime vuoden hyvinvointiviikonloppu ylitti odotuksemme. Saimme todella hyvää palautetta ja tietysti myös erittäin arvokasta rakentavaa palautetta, mikä auttoi meitä valtavan paljon tämän vuoden viikonloppuja suunnitellessa. Ohjelmarunko pysyi lähes samana, mutta tänä vuonna esimerkiksi halusimme korostaa yhteisöllisyyttä ja sen merkitystä elämässä. Rakensimme viikonlopun ohjelman tämän teeman ympärille. 

Monet ovat kyselleet, mitä näiden viikonloppujen aikana tapahtuu, joten ajattelin avata hieman Ihana Outflow -viikonlopun tapahtumia ja tunnelmia omasta näkökulmastani…

Perjantai: Lähdön jännitystä ilmassa

Lähtö on lähellä ja pientä jännitystä on ilmassa. Olen muodostanut lähtöpäiville jo tietyt rutiinit, jotka osittain helpottavat jännitystä. Käyn aamulla lenkillä, teen kotona kidneypaputahnan ja raakapalloja viikonloppua varten, pakkaan ja matkaan Töölöön Virvan luo. Käymme Virvan kanssa vielä viimeiset tärkeät asiat läpi, pakkaamme auton ja otamme pari osallistujaa matkaan mukaan. 

Viikonloppu vietetään siis Inkoon saaristossa, kauniissa Grundsön saaressa, johon on matkaa Barösundin satamasta noin 20 minuuttia. Barösund on noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Olimme organisoinneet kimppakyydit osallistujille, joten tapaamme kaikki Ihana Outflow -osallistujat vasta satamassa. Yksityinen taksivene on odottamassa meitä siellä. Pakkaamme taksiveneen ja matka kohti saarta alkaa. Pahin stressi aina häviää siinä vaiheessa, kun vene lähtee satamasta ja pääsee hengittämään raikasta meri-ilmaa.

Päässeemme maihin ja aloitamme majoittautumisen. Kun jokaiselle on löytynyt huone, starttaamme viikonlopun alkumaljalla, jotka ovat Hey Day Organicin tarjoamat. Hey Daylla on kattava valikoima herkullisia (100% luomu) tuorepuristettuja mehuja. Niitä myydään esimerkiksi Ruohonjuuri-myymälöissä, suosittelen maistamaan!

Herkulliset Hey Dayn mehut

Alkumaljojen jälkeen siirrymme huvimajaan, jossa syömme kevyen illallisen. Huvimaja on upealla kalliopaikalla. Siitä näkyy meri ja kaunis auringonlasku aina iltaisin. Tänään syömme illalliseksi kevyen thai-punajuurikeiton.

Ruokailun jälkeen kokoonnumme aloituspiiriin, jossa kukin esittelee itsensä ja tutustumme hieman toisiimme. Viimeiseksi illan ohjelmassa on Virvan ohjaama rauhoittava iltajooga, jossa keskitytään myös kehon avaamiseen kokonaisvaltaisesti. 

Itse touhuan hetken keittiössä ja lähden rantaan tekemään oman pienen joogaharjoituksen ennen nukkumaanmenoa.

Joogaa laiturilla

Rauhoittava joogahetki kiireisen viikon jälkeen 

Lauantai: Joogaa, treeniä, inspiroivia keskusteluja ja naurua

Herätykseni soi klo 7:20. Menen suoraan keittiöön ja laitan esille kevyttä purtavaa. Virvan aamujooga alkaa klo 8:00. Virvan aamuharjoitus on usein energisoiva, iltajoogaa haastavampi ja dynaamisempi. Kun muut joogaavat, valmistan puurobaarin niin että se on valmis heti joogatunnin jälkeen.

Ihana Outflow aamujooga

Herättelevä aamujooga

Aamupalan jälkeen on tunnin verran vapaa-aikaa, jonka jälkeen pääsen ohjaamaan ulkotreenin. En ole pitkään aikaan tehnyt valmennustöitä kasvotusten, joten olen hyvin innoissani. On ihanaa päästä vetämään treeniä! Saan itsekin niistä aina aivan valtavasti energiaa.

Ihana Outflow treeni

Kehonpainotreeni nostatti sykkeet korkealle

Treenin jälkeen palkitsemme osallistujat herkullisilla Hey Dayn mehuilla. Osallistujat pääsevät suihkuun ja itse palaan takaisin ruoanlaittoon. Virva on jo touhuamassa keittiössä ja tekemässä valmisteluja lounasta varten. Teemme lounaaksi tofu-tattari-salaattikulhot.

Ihana Outflow lounasbowlit

Tofu-tattari-lounaskulhot

Lounaan aikana syntyy hyvää keskustelua kasvisruoasta. Mun mielestä on ihanaa, että ihmiset inspiroituvat ja että pääsen jakamaan omaa intohimoani muille.

Lähdemme lounaan jälkeen luontokävelylle ja tutustumaan saareen. Virva on jo kokenut emäntä tässä saaressa, joten lähdemmekin seuraamaan häntä. On virkistävää päästä luontoon kävelemään!

Ihana Outflow 2

Pieni valokuvaustauko luontokävelyllä

Luontokävelyn jälkeen siirrymme terassille meditoimaan ja aloitamme Loving Kindness workshopin Virvan johdolla. Itse menen keittämään kahvit ja tarjoan osallistujille herkulliset Goodion ChocOat patukat.

Pieni sade ei hyydyttänyt Virvan hymyä

Osallistujat tekevät itsenäistä tehtävää

Palaan itse takaisin keittiöhommiin. Koen keittiössä puuhailun ja ruoanlaiton todella rentouttavaksi. Arkeni on ollut viime aikoina hyvin kiireistä. Vaikka olen nytkin töissä, nautin siitä kun ei ole minnekään kiire. Voin vain keskittyä tähän hetkeen.

Menen lämmittämään saunaa. Juoksen saunalla 30 minuutin välein lisäämässä puita. Nautin tästäkin niin yksinkertaisesta asiasta. Tajuan samalla, että olen viettänyt kesällä liikaa aikaa kaupungissa, sillä en ole lainkaan päässyt mökkeilemään tänä kesänä. Olen tehnyt pari pientä patikointireissua Nuuksiossa, mutta huomaan, että kaipaan selkeästi luontoon enemmän.

Sauna on sopivasti lämmin, kun workshop päättyy. Osallistujat pääsevät saunomaan ja uimaan. Vien osallistujille saunasmoothiet, jota koristivat Goodion herkkusuklaapalat.

Ihana Outflow sauna

Suloinen saaristosauna meren rannalla

Mustikkaiset saunasmoothiet

Saunan jälkeen on taas illallisen aika. Virva on valmistanut vegaani-chilin, jota menemme syömään huvimajalle. Illalliselle saapuu joukko sädehtiviä, saunanraikkaita ja rentoutuneen näköisiä naisia. 

Vegaani-chili katettuna huvimajalla

Päivä päättyy ihanalla restoratiivisella joogalla terassilla, johon itsekin osallistun. Tämä joogatunti on lempeä ja ihanan rauhoittava. Lämpimät kesäyöt ovat olleet ihan mielettömiä, mutta on jotenkin ihanaa joogata viilenevässä ja pimenevässä elokuisessa illassa. Loppurentoutuksen aikana taivas pimenee täysin ja tähdet tulevat esiin. Näissä tunnelmissa on hyvä käydä nukkumaan. 

Sunnuntai: Aktiivinen viikonloppu päättyy hiljaiseen tuntiin

Herätys soi tänään klo 7:10. Keitän aamukahvit, jotta olen täydessä vireessä klo 8 alkavaa aamutreeniä varten. Ulkona tihkuttaa hieman, mutta päätän järjestää aamutreenin joka tapauksessa.

Vaikka kaikki viikonlopun aikana järjestetty ohjelma on vapaaehtoista, on mieltälämmittävää huomata, että kaikki osallistujat ovat ylhäällä ja valmiina osallistumaan aamun treeniin pienestä sateesta huolimatta. Noh… pieni sade muuttuu kaatosateeksi, mutta nää mimmit vaan jatkaa treenaamista. Kenenkään liike ei pysähdy hetkeksikään. Heillä on ihan huikea asenne! 

Näillä naisilla oli aivan uskomaton asenne!

Suihkujen jälkeen ohjelma jatkuu Virvan joogalla. Kun muu porukka joogaa, touhuan itse taas keittiössä ja valmistelen brunssia. Joogan jälkeen kaikilla onkin melko kurniva nälkä. Menemme vielä viimeisen kerran huvimajalle nauttimaan hyvästä ruoasta ja toistemme seurasta.

Sunnuntain brunssin antimia

Vaikka tällä viikonlopulla on joitakin ”retriitinomaisia” piirteitä, emme halua kutsua Ihana Outflow -viikonloppuja retriiteiksi. Retriiteillä usein meditoidaan ja ollaan hiljaa usempia tunteja tai päiviä. Ihana Outflow -viikonloput ovat tietysti rentoutumista ja rauhoittumista varten, mutta me myös treenaamme musiikin soidessa hyvällä ja reippaalla fiiliksellä. Halusimme kuitenkin järjestää tunnin hiljaisuuden. Tämän tunnin aikana  jokainen pääsee hiljentymään omien ajatustensa kanssa luonnossa lähiympäristössä ilman puhelimia, kirjoja tai lehtiä. 

Ihana Outflow huvimaja

Virva rauhoittumassa huvimajalla

Tunti menee yllättävän nopeasti. Itse en saanut hiljaisuudesta kaikkea kaikkia hyötyjä irti, sillä  touhuilin pikku juttuja ja aloitin hieman siivousta. Täysin hiljaa oleminen tuntuu kuitenkin erittäin hyvältä. 

Kun tunti on kulunut, kokoonnumme piiriin terrasille. Jokainen astelee hiljaa paikalle. Rikomme hiljaisuuden ja jokainen saa sanoa yhden sanan, mikä kuvaa parhaiten  viikonloppua ja sen hetkistä oloa. Esiin tulee sanoja, kuten ”ihana”, ”rentoutunut” ja ”kiitollinen”. Olen itsekin samaa mieltä. Näiden viikonloppujen jälkeen päällimmäisenä mielessäni on aina kiitollisuus. On ihan mieletöntä, kun pystyy tarjoamaan muille arjesta poikkeavan kokemuksen ja tapahtuman, jonne tullaan rentoutumaan, voimaan hyvin ja inspiroitumaan.

Pyydämme vielä kirjallisen palautteen kaikilta ja sitten alkaakin pakkaaminen ja siivous. Taksivene tulee hakemaan meidät laiturilta. Pääsemme vielä nauttimaan saaristomaisemista venematkan ajan. Kun katson ympärilleni, näen joukon sädehtiviä ja rentoutuneen näköisiä hymyileviä naisia. Olen iloinen, että olen saanut jälleen tutustua mielettömiin ja inspiroiviin uusiin ihmisiin!

***

Suunnittelemme Virvan kanssa jo tulevia hyvinvointitapahtumia loppusyksylle ja talvelle, ja tietysti mielessä ovat myös jo ensi kesän Ihana Outflow -viikonloput, stay tuned!

Sillä aikaa, otan jälleen valmennusasiakkaita etänä. Autan niin treenin, ruokavalion kuin elämäntapamuutostenkin kanssa. Jos tarviit tsempparia elämäntapamuutoksiin, niin mä pystyn auttaa! Voit lähettää mulle mailia osoitteeseen jonna.m.haataja@gmail.com.

Jonna xx

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *